Bondlimpa

Förpackningsdesign

Bondlimpa med äkta hantverk

Förr bakades det råglimpa med stolthet i de svenska gårdarna. Det var en tradition som gick i arv från generation till generation. Det hantverket ville vi återspegla i designen på Pågen Bondlimpa.

Vi tog avstamp i de väggbonader och kuddar som var vanliga i de gamla allmogehemmen. Skånskt yllebroderi är ett hantverk från tidigt 1700-tal och var ett avbrott för bondesamhällets kvinnor i vardagens slit. Vi gjorde vår egen tolkning av stygnen och satte in dem i ett nytt och modernt sammanhang. Vi gick hela vägen och lät en allmogeexpert brodera upp mönstret för att ge förpackningen en genuin känsla.

Det här var ett helt nytt sätt att tänka där vi utmanade oss själva, kunden och tryckeriet för att få fram texturen av tyget i plasten. Det finns inget liknande i brödhyllan. Det är äkta hantverk – från det klassiska bondbrödsreceptet och designen i vektor till färdig brodyr som för tankarna till de svenska allmogehemmen.

Brodyr

Vi tog avstamp i de broderier och vävnader som var vanliga i det svenska bondesamhället under 1700- och 1800-talen. Vi gjorde designen i Illustrator och lät Cecilia Persson på Skånskt Yllebroderi i Skanör brodera upp den.

Se mer