KUND: Gunnarshögs Gård

MARKNAD: Sverige

WEBB: www.gunnarshog.se

Gunnarshögs gård symboler

Symboler gör det enklare att välja rapsolja

Uppdrag

Thrilled fick i uppdrag att utveckla kommunikationen i butik för Gunnarshögs Gård, som är ett anrikt familjeföretag från 1897 och tillverkar kallpressad rapsolja från Österlen. Efter att ha genomfört ett antal workshops med kunden tog vi med oss värdefulla insikter in i butik.

Idé

När vi tittade på kategorin insåg vi hur svårt det är att välja matolja. Du vet själv hur det är när du står framför hyllan. Vad är det för skillnad på alla oljor? Hur använder jag dem och varför ska jag egentligen välja rapsolja? Det saknas tydlig information. Hur hjälper vi då konsumenten att välja? Jo, med enkla symboler som tydligt visar hur man använder oljorna. ”Den här oljan steker du kött i, den här oljan passar till fisk och den här oljan bakar du bullar med”. Då blir det lätt att förstå.

Resultat

Butiksmaterialet har tagits emot väl av handlarna och upplevs positivt av konsumenten med sin enkla, tydliga vägledning.

Vi tog fram enkla symboler som tydligt visar hur man använder oljorna.

Tydlig exponering i hyllan. Avdelarna sticker ut och fångar konsumentens uppmärksamhet från håll. Hyllkantslisten ramar in sortimentet och rapsguiden visar hur man använder oljorna. 

Work in process!