KUND: Pågen

MARKNAD: Sverige

WEBB: www.pagen.se

 

Pågen Bondlimpa

Klassisk design med äkta hantverk

Uppdrag

Vi fick i uppdrag att ta fram förpackningsdesign till Pågen Bondlimpa, som är ett rustikt rågbröd bakat på skånskt mjöl från åkrarna kring kvarnen i Lilla Harrie. Brödet är gjort på klassiskt svenskt bondbrödsrecept och för tankarna till vår svenska bondekultur.

Idé

Förr bakades det råglimpa med stolthet i de svenska gårdarna. Det var en tradition som gick i arv från generation till generation. Det ville vi återspegla i designen. Därför tog vi avstamp i traditionen – och det hantverk som var vanligt på väggbonader och kuddar i det gamla bondesamhället. Vi gjorde vår egen tolkning av korsstygnen och satte in dem i ett nytt och modernt sammanhang. Vi gick hela vägen och lät brodera upp mönstret för att ge förpackningen en genuin känsla.

 

Resultat

Det här är en unik design. Det finns inget liknande i brödhyllan. Vi har gjort det på riktigt – från designen i vektor till färdig brodyr. Vi har utmanat oss själva, kunden och tryckeriet för att få fram texturen av tyget i plasten. Det här är ett äkta hantverk – från det klassiska bondbrödsreceptet, till designen och brodyren från de svenska allmogehemmen.

Tillbaka till ursprunget. Vi tog avstamp i de broderier och vävnader som var vanliga i de svenska allmogehemmen under 1700- och 1800-talen.

Vi gjorde designen i Illustrator och lät Cecilia Persson på Skånskt Yllebroderi i Skanör brodera upp den.

Smak av tradition. Bondlimpa är bakat på gammalt klassiskt bondbrödsrecept.